REAKCIJA

Medžlis IZ Banja Luka: Nismo spustili bajrak na Ferhadiji povodom smrti Irineja

Bajrak se postavlja shodno proceduri Islamske zajednice i svako pomjeranje bajraka se dešava isključivo po instrukciji nadležnih organa IZ

M. Aš.

Džamija Ferhadija: Bajram se spušta po jasnim procedurama

Foto: Agencije


Medžlis Islamske zajednice Banjaluka je izdao saopćtenje u kojem je navedeno kako bajrak na munari Ferhadija džamije u ovom gradu nije spušten povodom smrti patrijarha Irineja.

Iz Islamske zajednice su podsjetili kako je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha

- Medžlis Islamske zajednice Banjaluka obavještava javnost da je reisu-l-ulema, Husein -ef Kavzović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha Irineja što smatramo gestom civilizacijskog čina. Što se tiče netačnih navoda o spuštanju bajraka na munari Ferhadija džamije obavještavamo javnost da takvih radnji nije bilo. 

Bajrak se postavlja shodno proceduri Islamske zajednice i svako pomjeranje bajraka se dešava isključivo po instrukciji nadležnih organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini", saopšteno je iz IZ-a u Banjaluci.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej sahranjen je jučer u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Više o:

Banja Luka Džemat
NA VRH

Podijeli članak na