PREDSJEDNICA SBB-A BRČKO

Pamukčić: Požurili su da potpišu sporazum, ovo još nije završena priča

Podsjetila je da je postojao raniji dogovor da se formira blok ako osvoji dovoljan broj glasova za skupštinsku većinu, a što je i ostvareno

Piše: A. J.

23.11.2020

Pamukčić: U najmanju ruku smo iznenađeni. Arhiv

U najmanju ruku smo iznenađeni postupcima predstavnika političkih partija koje su jučer potpisali sporazum o formiranju skupštinske većine u Distriktu Brčko.

To nam je kazala presjednica Općinske organizacije SBB-a BiH Brčko Ina Pamukčić komentirajući potpisivanje dokumenta predsjednika općinskih organizacija SDA, SBiH-a i SDP-a te nezavisnog zastupnika Alije Denjagića.

- Nama je teško shvatiti zašto su se sami inicijatori bloka odlučili za ovaj korak. Iz njima poznatog razloga svi su požurili da potpišu taj dokument iako rezultati CIK-a još jasno ne kazuju ko su ljudi koji će osvojiti mandat. Smatramo da ovo još nije završena priča i sačekat ćemo da rezultati CIK-a pokažu volju naroda – rekla nam je Pamukčić.

Podsjetila je da je postojao raniji dogovor da se formira blok ako osvoji dovoljan broj glasova za skupštinsku većinu, a što je i ostvareno.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović potvrdio je jučer da predsjednik SDP-a u Brčkom Esad Atić nije imao saglasnost organa ove stranke da potpiše bilo kakav sporazum o formiranju vlasti.

-    Apsolutno neprihvatljivo! Tražit ću da o ovakvom ponašanju hitno razgovaramo na organima SDP-a – naveo je Magazinović.

Iz Naše stranke u Brčkom su poručili da su protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vide „najvećeg i najodgovornijeg krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH“.


Smatraju da je Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te tako načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom.


- Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kojima smo formirali koaliciju 'BH Blok - SDP BiH i Naša stranka', izigrao povjerenje glasača, građana Brčkog i naše povjerenje - kažu iz Naše stranke.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.