TREBINJE

Košarkaši Leotara položili cvijeće na grob legende KK Bosne

Zdravko Čečur, legenda Košarkaškog kluba Bosna iz njenih najslavnijih dana, preminuo je u aprilu ove godine u Trebinju u 72. godini

Položeno cvijeće na grob košarkaške legende. P. Mucović

Piše: P. M.

23.11.2020

Članovi KK Bosna Royal iz Sarajeva koji su proteklog vikenda gostovali u Trebinju, planirali su da posjete grob nekadašnjeg igrača sarajevskog kluba, legendarnog Zdravka Čečura, no zbog kašnjenja uslijed blokade puta u regionu Konjica nisu uspjeli u svojoj namjeri. 

Zbog toga su zamolili predstavnike KK Leotar da polože cvijeće na Zdravkovu vječnu kuću, što je i učinjeno.  

- Veliko hvala našim prijateljima iz KK Leotar koji su obišli Zdravkovo grobno mjesto i umjesto nas položili cvijeće. Planirano je da čitav tim i rukovodstvo dođe u Vrpolje gdje je naš Zdravko sahranjen, ali nažalost zbog problema u putovanju to je bilo praktično nemoguće. Sjećanje na Zdravka vječno živi u srcima svih u KK Bosna, a vjerujemo da je tako i u Trebinju. Uprkos ranom odlasku takve legende, on i dalje živi sve dok žive oni koji ga se sa pijetetom sjećaju - rekli su iz KK Bosna Royal.

Zdravko Čečur, legenda Košarkaškog kluba Bosna iz njenih najslavnijih dana, preminuo je u aprilu ove godine u Trebinju u 72. godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.