PROJEKTI

Dom zdravlja Stolac Uzinovići nakon 22 godine više nije u privatnoj kući

Dobili novoizgrađeni objekt za pružanje usluga porodične medicine

Novoizgrađeni Dom zdravlja Stolac Uzinovići. Avaz

Piše: M.Sm.

30.11.2020

Nakon 22 godine rada u neuvjetnim prostorijama jedne privatne kuće, Dom zdravlja Stolac Uzinovići od danas ima novoizgrađeni vlastiti objekt.

Prema riječima dr.Alisa Bolobana, direktora ove zdravstvene ustanove, ovo je veliki iskorak, jer će na ovoj način uslijediti poboljšanje kvalitete usluge s nivoa primarne zdravstvene zaštite, ali i proširenje usluga koje pružaju svojim pacijentima.

-Zaista, sretan sam i ponosan što smo, naravno, uz pomoć naših donatora smogli snagu i energiju da izgradimo novi objekt na radost svih Stočana, naših pacijenata. Pogotovo, važno nam je što u ovoj situaciji s koronavirusom možemo adekvatnije odgovoriti na sve izazove koji su pred nama- rekao nam je dr.Boloban.

U ovom Domu zdravlja pružaju sve usluge porodične medicine, a u planu je razvoj ostalih dijagnostičkih procedura za što će biti neophodna oprema, ali i medicinski kadar.

Vrijednost projekta, odnosno, izgradnja i opremanje, procjenjuje se na milion KM. Najveći donator je Republika Turska i Turski vojni bataljon u BiH, ali su značajnu podršku dali brojni Stočani raseljeni širom svijeta, kao i iz cijele BiH te prijatelji ovog grada na Bregavi.

Dom zdravlja Stolac Uzinovići, inače, formiran je neposredno nakon rata, s prvim povratkom stolačkih Bošnjaka u ovaj grad. Nakon više od dvije decenije djelovanja iz ove zdravstvene ustanove s ponosom ističu da su njihovi pacijenti svi Stočani, ali i stanovnici susjednih općina iz oba bh.entiteta.


Dom zdravlja Stolac Uzinovići. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.