ISTRAGA

Među potencijalno osumnjičenima za ubistvo Berovića i Marokanac Benazi Hanani!?

Ko je zakazao u policiji, obavještajnim strukturama i kako se mogao desiti ovakav propust s pogrešnom uhapšenim migrantom

Berović: Brutalno ubijen. Arhiv

Piše: M. Aš. / Ad.A.

25.11.2020

Sarajevska policija još nije pronašla trojicu osumnjičenih migranata koji se dovode vezu s ubistvom Sarajlije Jasmina Berovića. Danas se navršilo osam dana od brutalnog ubistva koje je šokiralo Sarajevo ali i cijelu BiH i izazvalo žestoki revolt i proteste građana Otesa i Ilidže. Mještani već danima traže da se ubice Berovića uhapse i procesuiraju.

Nakon izdate potjernice MUP KS, bio je uhapšen Marokanac Hišam Aglares, ali je utvrđeno da on nema veze s ubistvom Berovića i prebačen je nadležnost Službe za poslove s strancima BiH. Ovakvom nevjerovatnom scenariju, prethodila je, kako smo i objavili pogrešna depeša.

No, ostali su i dalje brojni odgovori. Ko je zakazao u policiji, obavještajnim strukturama i kako se mogao desiti ovakav propust.


Kuća gdje se desilo ubistvo. Avaz

Proteklih dana, sarajevski istražitelji, sačinili su širok krug potencijalnih osumnjičenih, a kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, jedan od njih je navodno i Marokanac Benazi Hanani.

Postoje indicije da bi se Hanani mogao povezati s vremenom i mjestom počinjenja zločina. Njegovi podaci i fotografija proslijeđeni su policijskim agencijama ali i Graničnoj policiji i sve se sada provjera.

No, iz MUP KS, na naše pitanje da li je ova osoba osumnjičena, nisu željeli ni potvrditi niti demantirati ovu vijest. Glasnogovornik Mirza Hadžibadić, kazao nam je "u interesu istrage ne mogu dati odgovor".

Sve su glasnije priče da su Berovićeve ubice i pomagači već napustiili Kanton Sarajevo i pitanje je hoće li ikada biti pronađene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.