AVAZ SAZNAJE

Uhapšen Nedžad Hasić, čovjek koji 25 godina bježi od nepravde

Ahmo Harbaš, Behudin Husić i Nedžad Hasić su akteri nepravednog "bijeljinskog procesa" koji ni 25 godina od kraja agresije na BiH nikada nisu sa svojih pleća zbacili breme navodne krivice za ubistvo četvorice drvosječa, Srba

Nedavno je Hasić za naš list ispričao da ne može niti jedan dokument izvaditi u BiH. Avaz

Piše: E. Trako

26.11.2020

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros Srebreničanina Nedžad Hasića, saznaje "Avaz".


Ovu informaciju potvrdio je Nedžadov brat Edevit Hasić.


Podsjetimo, Ahmo Harbaš, Behudin Husić i Nedžad Hasić su akteri nepravednog "bijeljinskog procesa" koji ni 25 godina od kraja agresije na BiH, iako preživjeli genocid u Srebrenici, nikada nisu sa svojih pleća zbacili breme navodne krivice za ubistvo četvorice drvosječa, Srba.


Nisu jer su pod prisilom, batinjanjem, torturom, nakon što su 10 mjeseci bili lovina u srebreničkim šumama, potpisali poturenu izjavu da su to počinili.



Nedavno je Hasić za naš list ispričao da ne može niti jedan dokument izvaditi u BiH.


- Volio bih da ovo godina života što mi je ostalo proživim kao slobodan čovjek. A ne da se krijem i da sam u stalnoj pripravnosti da će me neko hapsiti, osuditi na pravdi Boga. Do sada nije bilo ni volje ni htijenja onih koji su to mogli. Hiljadu puta sam rekao, i opet ću, sutra sam spreman doći pred Sud BiH i odgovarati. Ali njima u ruke više neću živ - ogorčen je ovaj Srebreničanin.


Nekoliko puta su se obraćali bošnjačkim političarima, ali pravne, niti bilo koje druge pomoći nije bilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.