NARODNA SKUPŠTINA RS

Vukanović najavljuje: Nekoliko poslanika SNSD-a suprotstavit će se suludim potezima svog šefa Milorada Dodika

Poentirao je da će to biti posljedica sulude i šizofrene politike, koja je postala nepodnošljiva i njegovim najbližim saradnicima.

Nebojša Vukanović. NSRS

D. H.

26.11.2020

Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je da će se nekoliko poslanika SNSD-a suprotstaviti suludim potezima svog šefa Milorada Dodika. 

- Dobio sam informaciju da mnogi poslanici u Klubu SNSD-a neće podržati i glasati za promjene Zakona o lokalnoj samoupravi, koji Vlada po Dodikovom naređenju treba da predloži Narodnoj skupštini Republike Srpske. Poznata su mi imena tri poslanika SNSD-a kojima se probudila savjest i koji ne žele da glasaju za izmjene zakona, ali radi njih ne želim da objavljujem njihova imena", istaknuo je Vukanović.

On je na svojoj web-stranici naveo da je grupa poslanika odbila poslušnost, jer ne želi dalje učestvovati u donošenju suludih poteza i odluka.

- Ukoliko nasilu ponovo pokuša po hitnoj proceduri da progura Zakon o lokalnoj samoupravi, Dodik rizikuje da, nakon DNS-a i socijalista, podijeli i sopstveni klub. Naredna sjednica NSRS-a, koja će početi 1. decembra, bit će veoma uzbudljiva i interesantna, a moguće da poslije više godina Dodik prvi put izgubi većinu u Narodnoj skupštini i doživi pravi debakl, predviđa Vukanović.

Poentirao je da će to biti posljedica sulude i šizofrene politike, koja je postala nepodnošljiva i njegovim najbližim saradnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.