NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Otvoren sukob Izetbegovića i Zvizdića

Za naš list govorio je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i poručio da im politički bonton daje pravo na premijera Kantona Sarajevo

Piše: Avaz.ba

27.11.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte sve o hapšenju Marokanca u Beogradu osumnjičenog za brutalno ubistvo Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes.

U Sarajevu se osniva operativna grupa za praćenje korupcije u zdravstvu u okviru Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. Ovo je za za "Avaz" potvrdio Erduan Kafedžić, direktor Ureda, kojem od jula u radu pomaže i Amerikanac Erik Larson (Eric), bivši tužilac s međunarodnim iskustvom. 

Komentar dana, pod naslovom "Sve će to, o, mila moja Sebija", pisao je Fahir Karalić.

Nastavlja se bura unutar Stranke demokratske akcije. Počeo je otvoren sukob Bakira Izetbegovića, lidera SDA i dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, i Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA i dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Pročitajte šta su obojica poručila.

analizi i preporukama izvještaja koji je prezentirao „Wilson“ centar „Popravljanja Dejtona“ za "Avaz" je govorio jedan od učesnika u izradi izvještaja Kurt Basiner (Bassuener), inače viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije.


Za naš list govorio je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i poručio da im politički bonton daje pravo na premijera Kantona Sarajevo.

Ličnost dana je Adnan Terzić, generalni direktor "Autocesta FBiH".

Na stranama Globusa čitajte kako se Hrvatska borbi s pandemijom koronavirusa.

Alija Tabaković, kandidat probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice kaže kako očekuju oko 4.000 glasova van BiH, koji će oni će odlučiti o pobjedniku.

Reporteri „Avaza“ bili su na gradilištu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, jednim od simbola grada na Neretvi, a domaćin im je bio mostarski paroh Radivoje Krulj.

Prenosimo blog šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera (Johann Sattler) u kojem, između ostalog, kaže kako svi imamo pravo na zdravlje i da udišemo svjež i čist zrak.

Na stranama Crne hronike čitajte o presudi Osnovnog suda u Prijedoru po kojoj je Halid Muslimović je dužan bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplatiti 130.000 KM, ali i o starleti Tijani Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, protiv koje je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu kojom se tereti za međunarodno navođenje na prostituciju.

Ekipa Jet-seta donosi razgovor s glumcem i direktorom Narodnog pozorišta Sarajevo Izudinom Bajrovićem.

Na stranama Sporta čitajte o smrti Dijega Maradone: Argentina oplakuje voljenog sina.

Legenda bh. košarke Nenad Marković za "Avaz" je govorio iz Turske. Saznajte šta je sve poručio.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" vam donosimo i redovni prilog "RTV Extra" u kojem možete pročitati intervju s muzičkom senzacijom Senidah, kao i brojne zanimljive vijesti iz svijeta filma i TV-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.