STANJE NA CESTAMA

Smanjena vidljivost zbog magle, usporen saobraćaj na više dionica

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Arhiv

A. J.

27.11.2020

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a izdvajaju dionice na području Sarajeva, Viteza, Zenice, Tuzle i Bihaća.


Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.


Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.


Zbog radova na mostu Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.


Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.


Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-18 ispred hotela Sunce u Vogošći, sutra (28.11.) od 7 sati doći će do obustave saobraćaja. Putnička vozila će se preusmjeravati lokalnim ulicama kroz Vogošću, dok će teretna vozila biti preusmjerena kroz Rajlovac, kao i na Sarajevsku obilaznicu.


Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.