KORONAVIRUS

Tegeltija nakon sastanka u Doboju: Nema novih mjera

Zaključak i stav - u BiH neće biti dodatnih mjera koje će značiti ograničavanje kretanja građana i rada subjekata

Fu. M.

Zoran Tegeltija

Foto: avaz


Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BIH, nakon današnjeg sastanka u Doboju rekao je kako Bosna i Hercegovina neće uvoditi dodatne mjere koje bi značike ograničavanje kretanja građana i rada privrednih subjekata.

Kazao je da su aktuelne mjere dugoročne i predvidljive.

- Zaključak i stav - u BiH neće biti dodatnih mjera koje će značiti ograničavanje kretanja građana i rada subjekata. Procjena je takva da su mjere dovoljne i pod kontrolom drže situaciju sa COVID-19. Ne postoji potreba za značajnijim dodatnim mjerama - izjavio je Tegeltija.

On se zahvalio zdravstvenim radnicima na svemu što su uradili u proteklih devet mjeseci, ali je ponovio da je taj sektor pod pritiskom zbog velikog broja oboljelih.

- Naš zdravstveni sektor je pod pritiskom zbog velikog broja oboljelih, zdravstveni sektor je spreman da prihvati one kojima je potrebna zdravstvena njega - kazao je.

Komentirao je i nabavku vakcina.

- BiH je u procesu nabavka, mi smo izvršili nabavku 1.230.000 vakcina. Ona će biti do kraja prvog kvartala. BiH je sposobna i spreman platiti sve to što je potrebno - kazao je.

Više o temi Zoran Tegeltija

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na