NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Napredak blokiraju podjele i korupcija

Pročitajte i zašto su stručnjaci Evropske komisije istakli da migrantska kriza prijeti da izazove katastrofu u BiH

Piše: Avaz.ba

28.11.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, šta je u novom blogu napisao ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) i otkrijte zašto je poručio da napredak BiH blokiraju podjele i korupcija.  

- Primarni cilj Dejtonskog sporazuma bio je da posluži kao okvir za očuvanje mira, za izgradnju povjerenja i pomirenja, te da omogući tranziciju zemlje ka efikasnom, funkcionalnom i demokratskom društvu – poručio je Nelson.

Naša ekipa istražila je nosi li „Crni petak“ nove klastere, a pročitajte kako je reagirala sarajevska inspekcija na velike gužve koje su se stvorile u tržnim centrima.

Komentar dana, pod naslovom „Do posljednje kapi tinte“, pisao je Alen Bajramović.

Istraga u aferi „Respiratori“ u završnoj je fazi, a pod lupom Tužilaštva BiH je i Asim Sarajlić.

Prenosimo i intervju lider SBB-a Fahrudina Radončića koji je sinoć u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića govorio o najaktuelnijim političkim pitanjima. Radončić je upozorio kako veliki problem u BiH predstavljaju izborne krađe te istaknuo da se SBB priprema za opće izbore koji će biti održani 2022. godine. Istakao je da u SBB-u postoje ljudi koji su se “odnarodili”, odnosno koji su uzeli mandate ili preuzeli direktorske funkcije pa se počeli ponašati kao što se ponašaju kadrovi SDA.

Ličnost dana je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler – „Pravo da dišemo“.

Na stranama Globusa čitajte najaktualnija dešavanja u Crnoj Gori, gdje je mandatar za sastav nove vlade predložio ministre. Pročitajte i zašto je Krivokapić poručio da su najviše kritizirani i ako još nisu ni počeli s radom.

Donosimo i analizu stručnjaka Evropske komisije koji su ocijenjivali sigurnosne rizike u BiH, a pročitajte i zašto su istakli da migrantska kriza prijeti da izazove katastrofu u BiH.

Bavili smo se i reakcijama na sukob između Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića, razgovarali smo s bivšim i aktuelnim članovima SDA. Saznajte zašto Branković i Softić spuštaju loptu, te zašto je Čampara ogorčen.

Na stranama Crne hronike čitajte zašto Federalno tužilaštvo traži višu kaznu za fatalnu Sunitu. Pročitajte i izvještaj sa suđenja na kojem su mladići priznali pokušaj obljube 12-godišnjakinje, te otkrijte na koliko su godina zatvora osuđeni.

Ekipa Jet-seta donosi temu o otkazivanju novogodišnjih nastupa u BiH i regionu, a saznajte koliki je novi udar na džepove pjevača, te jesu li izgubili godišnje zarade.

Na stranama Sporta čitajte o izvještaj sa prve utakmice 16. kola bh. Premijer lige, a naši novinari donose i analizu o tome šta statistika govori o selektorima državne fudbalske reprezentacije. Otkrijte zašto su Bajević najlošiji, a Sušić i Baždarević najuspješniji.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" vam donosimo i redovni prilog "Sedmica" u kojem možete pročitati sedmični intervju s novim-starim gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, a saznajte i zašto je poručio da velike nacionalne stranke gube podršku građana. Donosimo i temu o planovima Republike Srpske i Srbije da na Drini izgrade nove hidroelektrane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.