REAKCIJE

Konaković odgovorio Klubu SDA: To što vi podržite, osuši se!

Nešto čudno jedete i pijete, napisao je Konaković na Twitteru

G. M.

Konaković reagirao

Foto: ADIS NOVIĆ / AVAZ


Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković oglasio se na Twitteru nakon saopćenja Kluba SDA u Skupštini KS. 

U tom saopćenju Klub SDA je poručio da će podržati Vladu KS „ako na njenom čelu bude Elmedin Konaković“.

- To što vi podržite, osuši se. Sad neću, nema šanse. Realno vam treba reset, što prije. Nešto čudno jedete i pijete – napisao je Konaković.

  • Konaković se oglasio na društvenoj mreži

    Konaković se oglasio na društvenoj mreži

    Foto: Printscreen


- Pozivamo Konakovića, koji već po ustaljenoj matrici puno priča, pravi se da sve zna, ali konstantno bježi od odgovornosti, da se prestane kriti iza Forte ili nekog drugog kandidata za premijera KS, nego da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto – naveli su u saopćenju iz Kluba SDA.

- Razloga za to je mnogo, ali prije svega činjenica da je on osoba koja je 10 godina vladala Kantonom Sarajevo, prvo kao šef kluba SDA u Skupštini KS, zatim kao premijer KS, a onda i kao šef koalicije u KS posljednje dvije godine. Kanton Sarajevo se nalazi pred teškim periodom. Osim dugogodišnjih problema koji su rezultat Konakovićeve vladavine, posljedice pandemije koronavirusa će se tek odraziti na Kanton Sarajevo. U takvim uslovima neodgovorno je i kukavički postaviti na čelo Vlade bilo koga bez ozbiljnog političkog iskustva - istaknuto je u saopćenju Kluba SDA.

NA VRH

Podijeli članak na