VREMENSKA PROGNOZA

Prije podne se očekuje snijeg, a u nizinama slaba kiša

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje i do 8 stepeni

U Sarajevu je najavljeno oblačno vrijeme uz padavine prije podne. Arhiv

A. Č.

29.11.2020

Prema najavama meteorologa, drugog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni lokalno može padati slab snijeg, u nizinama slaba kiša. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje i do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13stepeni.

U Sarajevu je najavljeno oblačno vrijeme uz padavine prije podne. Jutarnja temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni.

U ponedjeljak, će preovladavati pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i -1, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U utorak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.