SASTANAK

Ambasador BiH sa državnim ministrom za vanjske poslove Saudijske Arabije

Tokom sastanka su dogovoreni i konkretni koraci u jačanju historijski dobre saradnje dvije države

Jusić razgovarao s Džubejrom. Facebook

Piše: G. M.

29.11.2020

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić danas se u Rijadu sastao sa državnim ministrom za vanjske poslove i članom Vijeća ministara Saudijske Arabije gosp. Adilom el-Džubejrom (Adel Aljubeir).

Na sastanku se u prijateljskoj atmosferi razgovaralo o jačanju bilateralne saradnje dvije države, okončanom samitu G20 kojim je predsjedavala Saudijska Arabija, te načinima suzbijanja pandemije COVID-19 i mjerama koje države poduzimaju kako bi se umanjile posljedice ekonomske krize, sa posebnim osvrtom na mjere koje planiraju poduzeti BiH i KSA.

Ministar El-Džubejr se interesovao za situaciju u Bosni i Hercegovini naročito za procese euroatlanskih integracija i regionalne saradnje i još jednom izrazio podršku Saudijske Arabije nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine kao zemlje ravnopravnih naroda i građana koji žive u miru i toleranciji po čemu je ova zemlja bila prepoznatljiva u svijetu.

Tokom sastanka su dogovoreni i konkretni koraci u jačanju historijski dobre saradnje dvije države koji se mogu unaprijediti na brojnim poljima.


Imao sam čast danas neubičajeno dugo razgovarati sa nj.e. državnim ministrom za vanjske poslove Kraljevine Saudijske...

Posted by Muhamed Jusic on Sunday, 29 November 2020
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.