SUSRETI

Čović sa biskupom Palićem o izborima u Mostaru: Grad na Neretvi treba biti grad koji spaja

I Čović i biskup Palić složili su se kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama

Dragan Čović i biskup Petar Palić. HDZ BiH

Fu. M.

30.11.2020

U biskupskom ordinarijatu u Mostaru danas su se susreli predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović i mostarsko – duvanjski biskup, msgr. Petar Palić, apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanske biskupije.

- Današnji susret poslužio je kao prilika da predsjednik Čović i biskup Palić razgovaraju o nizu tema, poput izazova epidemije korona virusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije - saopćili su iz HDZ-a.

Danas je i početak adventa koji za katolike u Bosni i Hercegovini ima posebno značenje i početak božićnog slavlja koji će ove godine zbog svih okolnosti morati biti prilagođen, naglasili su.

Biskup Palić predstavio je i aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra te preostalim fazama završetka ovog važnog projekta te drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju.

Čović i Palić razgovarali su i o izbornim procesima i aktivnostima koji slijede u gradu Mostaru, gdje se konačno nakon 12 godina, vraća demokratsko pravo građanima Mostara.

- I predsjednik Čović i biskup Palić složili su se kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji. Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja - zaključili su u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.