PREDSJEDNIK VSTV-A

Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost audio sadržaja

Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije, napisao Tegeltija

Tegeltija: Demantirao navode. Arhiv

A. Č.

30.11.2020

Povodom napisa u medijima u kojima se navodi da je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH potvrdio autentičnost snimka predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija na svom Facebooku demantirao je navode iz medija.

- Netačno je da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. Naime, u mojoj izjavi za N1 TV rekao sam sljedeće: "Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja." 

Očito je iz ove izjave za N1 TV da sam rekao da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan. 

I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitiranoj na Face TV 27. novembra 2020. godine, rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 TV da ja jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da se u tom audio sadržaju radi o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje upravo zato što je montaža, a to je identično onome što sam rekao u izjavi za N1 TV - napisao je Tegeltija na Facebooku.

Pošto pojedini mediji iznose netačnu tvrdnju o nekonzistentnosti mojih izjava o audio sadržaju objavljenom na portalu...

Objavljuje Milan TegeltijaPonedjeljak, 30. studenoga 2020.
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.