OŠTRA REAKCIJA

Demokratska fronta: Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?

Biti patriota, dodaju, znači biti spreman platiti cijenu, pa i onu političku na izborima

D. H.

Željko Komšić

Foto: Arhiv


Reakcija Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo uslijedila je nakon pretresa koje su u Srebrenici i Tuzli izvršili službenici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH.

Socijaldemokratska partija (SDP) je jedina partija sa sjedištem u Sarajevu koja nije podržala kandidaturu Alije Tabakovića za načelnika Općine Srebrenica, podsjeća Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo.

- Predsjednik Općinskog odbora SDP Srebrenica i njegovi aktivisti tokom čitave kampanje radili su za Mladena Grujićića, što potvrđuju i rezultati na biračkom mjestu u Sućeski, rodnom selu predsjednika Općinskog odbora SDP-a Srebrenica – ističu iz Demokratske fronte.

Reakcija Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo uslijedila je nakon pretresa koje su u Srebrenici i Tuzli izvršili službenici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH, a zbog sumnje da su predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić i njegovi saradnici zloupotrebljavali lične podatke Srebreničana za potrebe podrške Mladenu Grujičiću.

- Da li je išta sveto ? Da li je i ovo direktiva iz centrale SDP-a u Sarajevu? Ako ste prodali Srebrenicu, da li da vam vjerujemo da nećete i državu? Ako ste dogovorili izdaju Srebrenice sa Dodikom i njegovim SNSD-om, da ste to isto uradili i sa Mostarom dogovarajući izdaju sa Ćovićem i njegovim HDZ om – navodi se u reakciji Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo.

Biti patriota, dodaju, znači biti spreman platiti cijenu, pa i onu političku na izborima.

- Drugovi, ne vežite zastave sa izdajnicima ove zemlje – zaključuje se u reakciji.

Više o temi Demokratska fronta

POZIV SKUPŠTINI
DF: Ubrzati proces formiranja nove Vlade KS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na