DRŽAVNI ZASTUPNIK

Magazinović o prevarama u Srebrenici: To je udruženi zločinački poduhvat

Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir, napisao je

Magazinović reagirao. Arhiv

Piše: G. M.

1.12.2020

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP i zastupnik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, oglasio se na Twitteru povodom jutrošnje akcije SIPA-e u Srebrenici.

- Ne u moje ime! Kao i svi, ljut sam zbog događaja u Srebrenici. Nisu to radili u ime Partije! To je udruženi zločinački poduhvat. Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir – napisao je Magazinović.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e jutros su proveli akciju na četiri lokacija u općini Srebrenica a razlog su izborne nepravilnosti na prethodnim lokalnim izborima.

Istraga je usmjerena protiv članova biračkih odbora zbog sumnje da su „štimali“ glasove u korist kandidata Mladena Grujičića.

Radi se o Muameru Sandžiću, Begi Bektiću i Enveru Hamziću, koji su kadrovi SDP-a. Bektić je predsjednik SDP-a Srebrenica. Oni su pod sumnjom da su nedozvoljeno koristili lične podatke građana za glasanje putem pošte iz Srbije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.