ZASTUPNIK SBB-a

Arapović za "Avaz": Ovo je veleizdaja!

Riječ o krivičnom djelu koje je počinjeno od strane poznatih počinilaca koji zbog toga moraju odgovarati i pred zakonom i pred sudom javnosti, rekao Arapović

A. Čengić

Arapović: Brutalno prekrajali izbornu volju građana

Foto: Arhiv


Nakon hapšenja tri osobe zbog sumnje u izborne prevare u Srebrenici Adis Arapović, zastupnik SBB-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine za "Avaz" je rekao da je riječ o krivičnom djelu koje je počinjeno od strane poznatih počinilaca koji zbog toga moraju odgovarati i pred zakonom i pred sudom javnosti. 

- Također, ovo je i svojevrstan čin veleizdaje od strane ljudi kojima je dato povjerenje da učestvuju u izbornom procesu, a oni su brutalno prekrajali izbornu volju građana, te ponizili političku, moralnu i nacionalnu vrijednost Srebrenice.   

U pogledu zahtjeva za širenje odgovornosti na vrh SDP-a, ja ne želim biti ni advokat ni dželat SDP-u. Ovaj nemoralni, nezakonit i bezobziran čin počinili su konkrenti pojedinci i ako su imali nalogodavce neka se time bave tužilaštva i njihovi partijski drugovi. 

Ali, ako ćemo biti principijelni, vrh SDA davno je trebao dati ostavku jer je Asim Kamber, jedan od kolovođa SDA u Krajini, uhapšen zbog izbornih krađa i to na osnovu svjedočenja njegovih saradnika. Vrh SDA je sigurno znao, a i danas zna, kako njihovi operativci na terenu osiguravaju glasove, te su posljednji koji mogu držati moralne lekcije o izbornim krađama - rekao je Arapović.

NA VRH

Podijeli članak na