LOKALNI IZBORI

Dodik: Srpski narod u Mostaru je devastiran i izopšten, ovo je prilika za povratak

Poručio je da svaki mladi čovjek u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu mora imati iste šanse za život

A. J. / Srna

Dodik: Imamo dobre ljude na listama

Foto: Srna


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je sve Srbe koji imaju pravo glasa na lokalnim mostarskim izborima da podrže listu "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar" i time, kako je naveo, pomognu srpskoj zajednici da se konačno izbori za ravnopravnost i bolji život u gradu na Neretvi.

On je nakon sastanka sa kandidatima sa liste u Društvenom domu u Ortiješu naglasio da će Republika Srpska dati svu podršku srpskoj zajednici, ali da je veoma bitno da se na izborima postigne rezultat i da legalni srpski predstavnici uđu u Gradsko vijeće Mostara.

Dodik je rekao da su lokalni izbori u Mostaru dosta specifični i nemaju predznak lokalni, kako to imaju u drugim sredinama, već imaju BiH i širi predznak.

- Imamo dobre ljude na listama i vjerujemo da možemo postići rezultat. Njihova posvećenost i naša podrška mogu da postignu rezultat - rekao je Dodik novinarima.

Dodik je naglasio da je srpski narod u Mostaru devastiran i izopšten iz političkih tokova, te da je ovo šansa za povratak.

Poručio je da svaki mladi čovjek u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu mora imati iste šanse za život.

Nosilac liste "Ostajte ovdje–Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević zahvalio je Dodiku za podršku, te istakao da je srpskom narodu u ovom gradu potrebno da postigne jedinstvo na predstojećim izborima.

- Od izbora očekujemo da konačno u Gradskom vijeću imamo i odbornike koji će moći da progovore o problemima srpske zajednice, da ćemo moći da se izborimo za ravnopravnost Srba u Mostaru. Kada se izborimo za ravnopravnost naroda i jezika, onda možemo da se posvetimo svemu što Mostar zaslužuje, jer je ovo grad koji mnogo zaostaje nažalost svih naroda, a Srba ponajviše - rekao je Milivojević.

Lokalni izbori u Mostaru biće održani 20. decembra.

Više o temi Milorad Dodik

NA VRH

Podijeli članak na