KO JE POBIJEDIO

SDA nakon slavlja u Kalesiji: Rezultati nisu potvrđeni, osuđujemo neodgovorno ponašanje

Pozivamo predstavnike NBL-a da ne pokazuju neodgovornost i ne unose dalju smutnju među građane, naveli iz SDA Kalesije

SDA Kalesija. Agencije

Fu. M.

2.12.2020

SDA Kalesija oglasila se povodom sinoćnje proslave koju su ispred prostorija NBL-a organizirale pristalice Seada Džafića i proglasile ga izbornim pobjednikom.

- Proces brojanja glasova još nije okončan i bit će okončan tek kada se zvanično završe sve procedure oko brojanja glasova dijaspore, glasova Covid-tima i eventualno ponovnog prebrojavanja glasova po naredbi CIK-a BiH.

Najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje predstavnika NBL-a i samovoljno proglašavanje Seada Džafića za načelnika Kalesije prije nego što su utvrđeni i potvrđeni zvanični rezultati izbora. Pozivamo ih da se vrate u demokratske okvire vladavine i da ispoštuju zakone države BiH, a posebno da ispoštuju izborni proces i volju građana koja će biti ustanovljena od strane ovlaštenih organa - navodi se u saopćenju SDA Kalesija.

Svim odgovornim političkim partijama koje vode brigu o državi i narodu, poručuju iz ove stranke, mora biti u interesu očuvanje mira i sigurnosti, a posebno transparentno, odgovorno i blagovremeno izvještavanje javnosti o svim događajima koji su bitni za cjelokupnu zajednicu.

- Pozivamo predstavnike NBL-a da ne pokazuju neodgovornost i ne unose dalju smutnju među građane, a posebno iz razloga što su već nekoliko puta proglasili izbornu pobjedu koja nije utvrđena i potvrđena od strane nadležnih i ovlaštenih organa. Iznenađuje nas nepoznavanje elementarnih stvari kada je u pitanju izborni proces, od strane onih koji pretenduju da rukovode našom općinom.

SDA Kalesija ostaje pri ranije iznesenim stavovima kojima teži da ispoštuju volju građana, a posebno ostaje pri pozivu NBL-u i njihovom kandidatu za načelnika da sve nepravilnosti koje su uočili u izbornom procesu u konačnici i prijave nadležnim organima i da se uputi zajednički zahtjev CIK-u BiH za ponovo prebrojavanje svih glasova sa područja općine Kalesija - naveli su.

Iz SDA Kalesija pozivali su sve da sačekaju konačno utvrđivanje i potvrđivanje izbornih rezultata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.