POHVALE

Evropska agencija za sigurnost hrane pohvalila rad "Dnevnog avaza"

Kao pozitivan primjer istaknut je i intervju direktora Evropske agencija za sigurnost hrane Bernharda Urla koji je sredinom oktobra ekskluzivno objavio naš list

Evropska agencija za sigurnost hrane pohvalila pisanje "Dnevnog avaza". PrintScreen

Piše: E. H.

3.12.2020

U online formatu jučer je održana sjednica Savjetodavnog vijeća Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA), a između ostalog prezentirani su podaci o medijskoj zastupljenosti tekstova o radu ove agencije.

Kao pozitivan primjer istaknut je i intervju direktora Evropske agencija za sigurnost hrane Bernharda Urla koji je sredinom oktobra ekskluzivno objavio "Dnevni avaz". 

Na ovaj način intervju "Dnevnom avazu" našao je svoje mjesto među evropskom novinarskom elitom. Pored "Dnevnog avaza" istaknuti su tekstovi agencije CDM, "Politico", RAI i Arte.

Evropska agencija za sigurnost hrane pohvalila pisanje "Dnevnog avaza". PrintScreen

Podsjećamo, direktor Evropske agencija za sigurnost hrane (EFSA) Bernhard Url između ostalog za "Avaz" kazao je da ima izvrsnu saradnju sa Agencijom za sigurnost hrane BiH na čelu sa direktorom Džemilom Hajrićem.

- I zaista, domaćinstvo BiH Mreži kontakt tačaka EFSA-e bio je jedan važan korak naprijed ka još snažnijoj integraciji. Sigurnost hrane ne poznaje granice, a mi u EFSA-i ulažemo mnogo vremena i resursa u rad sa drugim institucijama u oblasti sigurnosti hrane da bismo se povezivali, dijelili znanje i informacije. Navedene aktivnosti su također dio programa podrške EU pretpristupnim zemljama kroz koji EFSA podržava obuku zaposlenih i razvoj institucionalnih struktura te unaprjeđuje spremnost za suočavanje sa budućim krizama u oblasti sigurnosti hrane - kazao je Url.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.