SJEDNICA VSTV-A

Tegeltija: Prirodno je da nakon ovakvih zaključaka razmotrim podnošenje ostavke

U prvom zaključku navodi se da Tužilaštvo BiH treba preispitati navodno nezakonito snimanje članova VSTV-a, a 13 članova je glasalo "za".

Tegeltija: Burna sjednica. Avaz

Piše: M. Aš.

3.12.2020

Milan Tegeltiija, predsjednik VSTV BiH, pročitao je danas usvojene zaključke VSTV-a BiH. Kako je reko, sam je glasao za treću tačku gdje je  zatraženo od njega da razmotri mogućnost ostavke. Bez njegovog glasa, ova tačka ne bi bila ni usvojena. On je rekao da će razmotriti podnošenje ostavke.

 - Glasao sam za sve ove zaključke, posebno za ova prva dva da su potpuno opravdana. Treći zaključak proizilazi iz većinskih diskusija u Vijeću i onda je potpuno prirodno da nakon takvih diskusija ja razmotrim podnošenje ostavke – zaključio je Tegeltija.

VSTV je danas, nakon burne sjednice, donio tri zaključka. 

U prvom zaključku navodi se da Tužilaštvo BiH treba preispitati navodno nezakonito snimanje članova VSTV-a, a 13 članova je glasalo "za".

U drugom zaključku je navedeno da se članovi VSTV-a ne mogu izjasniti o odgovornosti Milana Tegeltije na osnovu objavljenog sadržaja, jer je devet članova za njegovu smjenu, a pet protiv. Jedan član danas nije prisustvovao hitnoj sjednici.

U trećem zaključju je navedeno da je došlo do narušavanja partnerstva s međunarodnim institucijama zbog posljednjih dešavanja u VSTV-u i zbog toga je zatraženo od Tegeltije da razmotri mogućnost ostavke. Tu je sedam članova bilo za, a isto toliko protiv.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.