REAKCIJE

Đapo: Bičakčića je OHR smijenio zbog korupcije i nije mjerodavan da ocjenjuje rad SBB-a

SBB se grčevito bori protiv mini hidrocentrala i vrlo je simptomatično zašto smo se našli na udaru Bičakčića, navela je Đapo

Edita Đapo i Edhem Bičakčić. Avaz

Piše: A. J.

3.12.2020

Bivši premijer Vlade Federacije BiH koji je državu Bosnu i Hercegovinu i svoju tadašnu stranku SDA odveo u izolaciju zbog korupcije, kriminala i terorizma, koji je “odsvirao” svoje prije 20 godina, nije mjerodavan da daje bilo kakve ocjene o SBB-u ili gospodinu Fahrudinu Radončiću.

Na ovaj način je federalna ministrica i potpredsjednica SBB-a Edita Đapo odgovorila Edhemu Bičakčiću, koji je gostojući na jednoj televiziji kazao da je „Radončić politički projekat koji ide kroz medije i on je odsvirao svoju rolu do sada i ne mislim da u budućnosti predstavlja neku snagu“.

A koliko je Bičakčić mjerodavan da analizira bilo koje političke projekte govori i činjenica da je upravo on osnivač Bosanskopodrinjske stranke koja je imala porazne rezultate, i kao takva dokazala je mizerna politička umijeća njenog osnivača.

- Na žalost Bičakčića i njemu sličnih, upravo je SBB snaga koja se bori protiv korupcije zbog koje je gospodin Bičakčić smijenjen odlukom Visokog predstavnika sa mjesta direktora „Elektroprivrede BiH“. SBB je u energetskom sektoru Federacije uradio više za četiri godine nego što je Bičakčić mogao i sanjati, postižemo historijske uspjehe u oblasti koja je za vrijeme Bičakčićeve vlasti trebala biti uništena. Naš ministar Nermin Džindić postiže rekordne rezultate – rekla je Đapo.

Što se tiče zamjerke sadašnjem premijeru FBiH Fadilu Novaliću, kojem bivši neuspješni premijer zamjera aktivnosti Federalne vlade u sektoru energetike, upravo se sam Bičakčić razotkrio da ga najviše boli politika Vlade FBiH da se prihvati Deklaracija o zaštiti rijeka i pokrenu aktivnosti izmjene zakona s ciljem zabrane izgradnje mini hidroelektrana.

- Građani dobro znaju ko je „ideolog“ i glavni zagovornik izgradnje mini hidrocentrala u FBiH koje uništavaju naše prirodno blago. SBB se grčevito bori protiv mini hidrocentrala i vrlo je simptomatično zašto smo se našli na udaru Bičakčića – naglasila je Đapo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.