NAPETO U KALESIJI

Zijad Kulanić (SDA) u prednosti sa dva glasa u odnosu na Seada Džafića (NBL)

Iz SDA navode da su im rezultate proslijedili posmatrači koji prate brojanje u CiK BiH

Zijad Kulanić i Sead DŽafić. Arhiv

Piše: D. H.

4.12.2020

Zijad Kulanić (SDA) ima dva glasa više od Seada Džafić (NBL), nakon što su prebrojani glasovi Covid mobilnog tima, tvrde iz SDA Kalesija. Kulanić je dobio 25, a Džafić samo 3 glasa od birača koji su na dan izbora bili pozitivni na koronavirus ili su taj dan bili u izolaciji, pa su svoje biračko pravo iskoristili glasajući putem Covid mobilnog tima.

Iz SDA navode da su im rezultate proslijedili posmatrači koji prate brojanje u CiK BiH.

Preostalih pet glasova iz Covid mobilnog tima podijelila su tri kandidata. Po dva glasa dobili su Rusmir Hasanović (nezavisni kandidat) i Suad Bešlić (NiP), dok je jedan glas dobio Sanel Mujanović (SBB).

Očekuje se da CiK BiH unese ove glasove i na svojoj web stranici ažurira nove rezultate za načelnika općine Kalesija.

Podsjećamo, CiK BiH jučer je objavila ažurirane rezultate glasova iz dijaspore prema kojim je Sead Džafić (NBL) imao 20 glasova prednosti u odnosu na Zijada Kulanića (SDA).


Rezultati izbora. CIK

S obzirom da se radi o preliminarnim rezultatima treba sačekati da CiK BiH završi prebrojavanje i izvrši unos svih glasačkih listića i da objavi zvanične rezultate za načelnika i Općinsko vijeće Kalesija. S obzirom da malu razliku nije isključena ni mogućnost da dođe do ponovnog prebrojavanja glasova sa pojedinih ili svih biračkih mjesta s područja općine Kalesija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.