EKSKLUZIV

Zdravko Mamić za "Avaz" o novom uspjehu Dinama: Ko je najveći gigant u klubu?!

Odgovorio nam je pada li mu teško to što nije uz klub, igrače, s obzirom da je već drugu godinu u BiH, gdje se nalazi u Međugorju

Mamić: Idemo utakmicu po utakmicu. Avaz

Piše: Miralem Aščić

4.12.2020

Zdravko Mamić, savjetnik Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, koji se već drugu godinu nalazi u Bosni i Hercegovini i Međugorju, u razgovoru za „Dnevni avaz“, prokomentirao je novi uspjeh Dinama u Evropi.

Nogometaši Dinama iz Zagreba su pobjedom u Rotterdamu kod Fejnorda kolo prije kraja grupne faze Evropske lige osigurali plasman u šesnaestinu finala.

Mamić je za "Avaz" rekao da je najveća vrijednost "Dinama" kontinuitet dobrih rezultata u zadnjih 15 godina.

 - Mi smo već u Evropi 15 godina, kroz natjecanje u Ligi pravka i Evropskoj ligi. Nadam se da će i dalje ostati tako. Ponosan sam na ovu ekipu, na Upravu, trenera, igrače. Obećavam još bolji Dinamo. Mi nećemo stati na ovome. Sada ćemo samo pojačati gas. Ovo je tek početak - rekao nam je Mamić.

Na pitanje koga bi volio vidjeti u  nokaut fazi, s obzirom da će Dinamo biti nosilac u žrijebu, on nam je odgovorio: 

 - Mi idemo stepenicu po stepenicu. Sada smo fokusirani na CSKA. Nama je  aposlutno važna svaka utakmica jer se radi o ugledu Dinama i hrvatskog nogometa. Svaka pobjeda je važna i zbog koeficijenta. Time poboljšavamo i klupski ali i nacionalni  koeficijent a nisu beznačajni ni finansijski  prihodi. O nokaut fazi ćemo kad dođe vrijeme - iskren je Mamić.

Kako kaže, sebe bi stavio u zadnji plan, kada je u pitanju uspjeh kluba, a kazavši da je predsjednik Barišić podmentuo leđa  za Dinamo kad je bio samo ime od kluba, a tu je neviđena zasluga Zorana Mamića.

Zoran Mamić je nezamjenjiv. On je gigant. On nije samo trener, on je sportski direktor, sve živo, nije samo trener, on je sve u Dinamu. Moram mu biti zahvalan na svemu - kaže Mamić. 

Odgovorio nam je pada li mu teško to što nije uz klub, igrače, s obzirom da je već drugu godinu u BiH, gdje se nalazi u Međugorju.

 - Ja se u BiH osjećam bolje nego u Hrvatskoj. Mislim da to nije  neki hendikep. Ovoliko ljubavi nisam imao u Hrvatskoj. Dobro se osjećam, ponosam sam,  s ove  distancve mogu sve  vidjeti i bolje savjetovati. Ali, sada obećavam jedno,  još bolji Dinamo, neće stati na ovome,  sada ćemo pojačati gas. Oni koji su misli da ćemo sve rasprodati, očigledno su se prevarili - zaključio je Mamić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.