ANKETA

Pitali smo političare, reditelje, pjevače, manekene: Hoće li se vakcinisati protiv koronavirusa

Vjerujem u nauku, nemamo alternativu, to je naša obaveza, u igri je mnogo para, samo su neki od odgovora koje smo dobili

F. Mustafić

Majkić, Skaka, Glavović, Sidran, Đapo o vakcinisanju

Foto: Avaz


Utjecajne javne ličnosti širom svijeta najavljuju kako će se vakcinisati protiv koronavirusa, kako bi podstakli što veći broj svjetske populacije da isto učini.

Bivši američki predsjednici Bil Klinton (Bill Clinton), Džordž Buš (George Buch) i Barak Obama (Barack) jučer su također najavili da će se pred kamerama vakcinisati protiv koronavirusa.

Pitali smo nekoliko javnih ličnosti iz naše zemlje hoće li se vakcinisati kada vakcina bude dostupna. Dobili smo vrlo zanimljive odgovore.

Dino Mustafić

 • Dino Mustafić

  Dino Mustafić

  Foto: Avaz


Reditelj Dino Mustafić kazao nam je da se namjerava vakcinisati.

- Naravno da ću se vakcinisati. Vjerujem u nauku, zato što mislim da je to jedino rješenje i izlaz iz pandemijske krize. Zato i što pripadam onog generaciji koja se vakcinisala protiv mnogih infektivnih bolesti, zaraza i znam koliko su te vakcine učinile naš život zdravijim i kvalitetnijim - rekao je Mustafić.

Abdulah Skaka

 • Abdulah Skaka

  Abdulah Skaka

  Foto: Avaz


Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka smatra da se svi građani trebaju vakcinisati.

- Smatram da je pandemija koronavirusa trenutno jedan od najvećih globalnih problema. Svi smo zbog toga dužni radi brinuti se o svome zdravlju, zatim zdravlju svoje porodice i okoline. Čim se potvrdi jedan proizvod koji će biti testiran i ispitan treba se vakcinisati. To je naša obaveza i dužnost - istakao je Skaka.

Edita Đapo

 • Edita Đapo

  Edita Đapo

  Foto: Avaz


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo smatra da se građani BiH ne trebaju plašiti vakcine. Kaže i da će se vakcinisati.

- Zalažem se za vakcinaciju. Nauka je toliko napredovala da nema razloga da vakcine odbacimo  čim se pojave. Pozivam i građane naše zemlje da se vakcinišu, jer je u pitanju vrlo zarazna bolest, a posebno i zbog toga što ćemo se nakon vakcinacije moći vratiti normalnom životu - kazala je Đapo.

Irfan Čengić

 • Irfan Čengić

  Irfan Čengić

  Foto: Instagram


Zastupnik u Parlamentu FBiH i član Predsjedništva SDP-a, Irfan Čengić kaže da u početku vakcinaciju treba prepustiti rizičnoj populaciji.

- Važno je vjerovati naučnicima, ako u svrhu ubjeđivanja građana u sigurnost se treba vakcinisati među prvima nije problem. Ali smatram da političar od 28 godina ne treba biti prioritet već zdravstveni radnici i ugrožene skupine u društvu.

Jedini moj uslov da primim vakcinu jeste da je ona nabavljena od međunarodnih partnera, a ne Fadila Novalića i kompanija poput "Srebrene maline" - poručuje Čengić.

Abdulah Sidran

 • Abdulah Sidran

  Abdulah Sidran

  Foto: Avaz


Književnik, pjesnik i scenarista Abdulah Sidran kazao nam je da stavovi da je vakcina štetna prije nego ju je iko primio, ne stoje.

- Rizik je veliki ako se ne vakcinišemo. Prihvatio bih da se vakcinišem. Pitanje da li bih se vakcinisao ne stoji. Mi nemamo izbora. Vidimo šta se dešava u svijetu. Ne preostaje nam ništa nego da nas vakcinišu - smatra Sidran.

Džejla Glavović - Očuz

 • Džejla Glavović - Očuz

  Džejla Glavović - Očuz

  Foto: Facebook


Manekenka Džejla Glavović-Očuz kaže da je oprezna kada je u pitanju vakcinacija protiv koronavirusa.

- S obzirom na to da naučna istraživanja o mogućim nus pojavama nisu detaljno urađena ili do kraja saopštena, prije svega ću iste istražiti, a zatim se vakcinisati - poručila je Glavović-Očuz.

Dušanka Majkić

 • Dušanka Majkić

  Dušanka Majkić

  Foto: Avaz


Zastupnica u Parlamentu BiH Dušanka Majkić istakla je da se neće vakcinisati protiv koronavirusa.

- Neću se vakcinisati. Nepoznanica je velika vezano i za samu vakcinu. Više su ovo neobjašnjive okolnosti u kojima se sve dešava. Mislim da je ogroman novac upetljan u svu priču. Sve to čini da se na tržište izbaci, ne ona najpouzdanija vakcina, nego ona koja će prva bez dovoljno ispitivanja doći među populaciju - kazala je Majkić.

Nazif Gljiva

 • Nazif Gljiva

  Nazif Gljiva

  Foto: Avaz


Hitmejker Nazif Gljiva smatra da su najavljene vakcine još uvijek nepouzdane. Kaže da se neće vakcinisati.

- Moj odgovor bi bio - neriješeno. Ja se rađe ne bih vakcinisao. Smatram da nije još sto posto ništa sigurno. Ovo je sve priča - šta bi bilo, kad bi bilo. Sigurno da prvu pouzdanu vakcinu nećemo imati još ni za šest mjeseci - kazao je Gljiva.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na