KONAČNI REZULTATI

Abdulah Iljazović, optužen za dilanje droge, osvojio mandat u Skupštini Brčko distrikta

U razgovoru za "Dnevni avaz", Iljazović je ranije kazao da ne želi izbjegavati svoju prošlost i gurati stvari pod tepih

Abdulah Iljazović. Facebook

Fu. M.

5.12.2020

Prema konačnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK), kandidat Naroda i pravde (NIP) Abdulah Iljazović osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Iljazović je osvojio 801 glas ili 31,86 posto, te je tako postao najmlađi izabrani zastupnik u Skupštini Brčko distrikta ikad.

Kandidat NiP-a pažnju javnosti je osvojio nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za dilanje droge.

U razgovoru za "Dnevni avaz", Iljazović je ranije kazao da ne želi izbjegavati svoju prošlost i gurati stvari pod tepih.

- Ono što se dešavalo ovih dana je produkt moje greške prije tri godine. U Brčko Distriktu ovo je stara priča, široj javnosti je postala poznata nakon objave na Facebook stranici "Raja sa biroa".  Moj odgovor je bio otvoren i iskren. Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ali želim biti dobar i želim pokazati da čovjek može koristiti društvu kada se okruži dobrim ljudima i usmjeri svoju energiju za društvenu dobrobit - kazao je Iljazović za "Avaz".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.