BIHAMK

Zbog radova na mostu Klopča zatvorena Zenička zaobilaznica

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar ili vlažan, a frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta

zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Autoceste FBiH

Piše: A. J.

6.12.2020

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopča zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, potvrđeno je iz BIHAMK-a.


Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar ili vlažan, a frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta. Upozoravamo na jake udare vjetra, kao i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme - navode iz BIHAMK-a.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.


Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.


Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.