ODRŽALI SASTANAK

Nova skupštinska većina u Tuzli ne odustaje od smjene vlade: Ostaju potpisi za rušenje SDA

Mandatar će imati desetak dana da oformi tim, a kako smo se svi složili, u pitanju će biti ekspertska vlada, kazao je Hamzić

Fu. M.

Skupština Tuzlanskog kantona ima novu većinu

Foto: Arhiv


Predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Tuzlanskog kantona održali su danas sastanak, kako bi dogovorili detalje o obaranju aktuelne Vlade TK na čelu sa SDA, te imenovanju nove.

Opozicione stranke, koje čine SDP, PDA i Naša stranka uz podršku zastupnika iz SBB-a, ranije su skupile 18 potpisa potrebnih za obaranje vlade.

- Jedan od potpisnika za obaranje vlade je u samoizolaciji. Kako bi mu omogućili da prisustvuje sjednici zatražit ćemo da ona bude održana online, a ukoliko test na korovavirus kod ovog zastupnika sutra bude negativan, moći će prisustvovati sjednici Skupštine – kazao je za „Avaz“ Nedžad Hamzić, v. d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB Tuzlanskog kantona.

Pojasnio nam je i sljedeće korake nove skupštinske većine u ovom kantonu.

- Sljedeća procedura je sazivanje sjednice na kojoj će se glasati o nepovjerenju aktuelnoj vladi. Zatim slijedi imenovanje skupštinskog rukovodstva, glasanje o nepovjerenju staroj vladi, a zatim ćemo dati i ime mandatara za sastav nove vlade. Mandatar će imati desetak dana da oformi tim, a kako smo se svi složili, u pitanju će biti ekspertska vlada - kazao je Hamzić.

Selim Bešlagić, zastupnik Naše stranke u Skupštini Tuzlanskog kantona, za "Avaz" je potvrdio da sve stranke koje su prisustvovale današnjem sastanku žele novu vlast.

- Najvažnije je da potpisi za rušenje aktuelne SDA vlade ostaju. Sve se radi po proceduri – kratko je kazao Bešlagić.

Više o temi Skupština Tuzlanskog kantona

NA VRH

Podijeli članak na