NAJAVA METEOROLOGA

Narednih dana najavljene obilne padavine, a na planinama snijeg

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 14 stepeni

Narednih dana najavljene padavine. Arhiv

A. Č.

7.12.2020

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana povremena kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 14 stepeni. 

U utorak bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Više padavina se očekuje poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 7 do 13 stepeni.

Za srijedu je najavljeno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Obilnije padavina u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U četvrtak bit će pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.