OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Parlamentarcima podijeljene jubilarne nagrade: Magazinović svoju uplatio Memorijalnom centru Srebrenica

Magazinović je prošle sedmice podnio ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora SDP-a u nakon što je otkriveno da su trojica članova njegove stranke učestvovala u izbornim prevarama u Srebrenici

Saša Magazinović. Arhiv

Piše: N. Aj.

7.12.2020

Saša Magazinović, zastupnik Predstavničkom domu Parlamenta BiH, oglasio se na Facebooku kazavši kako je on predlagač zakona kojim se ukidaju "jubilarne nagrade" političarima, o čemu se treba, kako je naveo, glasati u srijedu.

- U međuvremenu sam obaviješten da je Administrativna komisija danas donijela odluku da mi se isplati ova “nagrada” u iznosu 879 KM, u skladu sa postojećim zakonom.  Zbog svega što se dešavalo u zadnje vrijeme, nisam imao dilemu kako i gdje ovaj novac donirati. Cijeli iznos je uplaćen Memorijalnom centru Srebrenica. Mogao sam ga se odreći i vratiti u budžet, ali sam imao potrebu da bude ovako - napisao je Magazinović.


Predlagač sam zakona kojim se ukidaju “jubilarne nagrade” političarima. O tome će se glasati u srijedu. U međuvremenu...

Posted by Sasa Magazinovic on Monday, December 7, 2020

Podsjećamo, Magazinović je prošle sedmice podnio ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora SDP-a u nakon što je otkriveno da su trojica članova njegove stranke učestvovala u izbornim prevarama u Srebrenici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.