NAKON RASKOLA S SNSD-OM

Poznata imena članova DNS-a koji su napustili stranku u Banjoj Luci

U toku samo nekoliko nedjelja, ističe se u saopštenju, DNS se odrekao svojih politika i koalicionih partnera

Nenad Nešić i Milorad Dodik. Arhiv

D. H.

7.12.2020

Devet članova Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka istupilo je iz ove stranke.

Saopštenje o istupanju iz stranke potpisali su Bojan Pećanac, Nikola Knežević, Ljubo Ninković, Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

U saopštenju se navodi da su iz Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a ranije izašle Maja Jovanović i Božana Jokić, da je Ognjen Tadić izbačen, dok je Marko Aćić smijenjen.

Na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a, osim odluke o istupanju iz stranke, analizirani su rezultati izbora u Banjoj Luci, te je zaključeno da je u uslovima nevjerovatne opstrukcije dijela rukovodstva stranke ostvaren dobar izborni rezultat.

- Da predsjednik stranke usred izborne kampanje nije pozivao građane da glasaju za kandidate opozicije, poništavajući tako svoje odluke, ali i jednoglasnu odluku Predsjedništva DNS-a Banjaluka, taj rezultat bi bio i bolji, naveli su iz Gradskog odbora DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je jedinstven slučaj u političkoj praksi da predsjednik jedne stranke poziva da se glasa za kandidate drugih stranaka, a ne za stranku čiji je predsjednik.

- Sa pritiscima i paušalnim ocjenama nastavilo se i poslije izbora, baš kao i sa praksom devalvacije svega što su ljudi u gradskom odboru radili i uradili i prije kampanje i u toku kampanje, tvrde bivši članovi DNS-a Banjaluka.

U toku samo nekoliko nedjelja, ističe se u saopštenju, DNS se odrekao svojih politika i koalicionih partnera, a ostao je bez poslanika, velikog broja odbornika i postao politička grupacija koja treba da služi partikularnim interesima.

- To je negacija unutarstranačke demokratije koja je temelj DNS-a i jedina garancija da ćemo u našoj Republici živjeti onako kako sami biramo, smatraju članovi koji su istupili iz DNS-a Banjaluka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.