Samo neka kažu termin

Cenić: Pozivam ministre na debatu, neka se istaknu naspram kvazianalitičara, propalih političara i ekonomista van struke

Al.B

Cenić: Debata pred kamerama

Foto: Arhiv


Grupa bh ekonomista pozvala je entitetske i državnog premijera i ministre finansija na javnu debatu o ekonomskim temama, u terminu kojeg sami odrede. 

- Pozivam sva tri premijera i sva tri ministra finansija da pred kamerama, u direktnom prenosu upriličimo debatu na ekonomske teme. Da se istaknu naspram kvazianalitičara, propalih političara i ekonomista van struke. Samo neka kažu termin, a prenos nije upitan – napisala je u pozivu, prof dr Svetlana Cenić na twiteru.

Grupa ekonomista - Svetlana Cenić, Draško Aćimović, Zoran Pavlović, Admir Čavalić i Faruk Hadžić prije nekoliko dana pisali su MMF-u sa molbom da se sredstva u novom kreditnom aranžmanu bh. vlastima ne isplaćuju bez jasnih uvjeta i namjene njihovog utroška. Državni ministar finansija Vjekoslav Bevanda bh stručnjake je potom nazvao kvazi – analitičarima, propalim političarima i ekonomistima van struke. Sada je dobio poziv na “dvoboj” i priliku da svoje tvrdnje dokaže i pred TV kamerama.

Više o temi Svetlana Cenić

AZRA
Ko su žene „zmajevi“ u BiH
NA VRH

Podijeli članak na