DŽAFEROVIĆEVA RAJA

Spin iz Šefikove kuhinje: Sporazum s Pakistanom nije ni ratificiran, a tvrde da daje rezultate

Dokument nikada nije ratificiralo Predsjedništvo BiH, a moraju ga odobriti i oba Doma Parlamenta BiH

Sporazum potpisan 4.novembra. Fena

Piše: M. Aščić

7.12.2020

Da bi odbranili neodbranjivo, dali vjetar u leđa SDA fikusu u Predsjedništvu BiH Šefiku Džaferoviću i spasili obraz ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću koji je deportaciju migranata iz BiH nazvao seksi i zanimljivom, pojedinci iz Džaferovićevog kabineta idu iz krajnosti u krajnost.

Naime, danas je na jednom portalu, koji uređuje Džaferovićev savjetnik, osvanuo naslov da je Sporazum s Pakistanom o readmisiji državljana počeo davati rezultate?! Naravno, riječ je o spinu iz Šefikove kuhinje.

Naime, radi se o Sporazumu koji je potpisan 4.novembra u Islamabadu. No, isti taj dokument, nikada nije ratificiralo Predsjedništvo BiH,a moraju ga odobriti i oba Doma Parlamenta BiH. U prevodu, Sporazum niti je zaživio, a pitanje je kada će i hoće li niti je počeo da daje rezultate.

Nedavno je savjetnik direktora Granične policije u BiH Svevlad Hofman izjavio da je to moguće da se desi za mjesec, a može i za 12 godina a da je sve do predsjednika Islamske Republike Pakistan.

Da bi opravdali tezu nerada, guranja problema migrantske krize pod tepih, plansku gradnju  migrantskih centara, u SDA se služe zamjenom teza i običnim medijskim spinovima.

U vremenu kada je migrantska kriza eskalirala, kada su migranti počeli, osim međusobno da ubijaju i državljane BiH, nelogična je i smiješna teza da je broj migranata, pretežno iz Pakistana smanjen. 

Podaci su jasni. Od 1. januara  do 3. decembra ove godine  Služba za poslove sa strancima registrirala je ulazak 15.643 migranata, od čega samo skoro 4.000 Pakistanaca. Samo su Afganistanci brojniji od Šefikove raje. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.