BIH

Novi predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH Muris Čičić za „Avaz“: Svjestan sam odgovornosti, malo me i plaši

Morate me razumiti, s jedne strane se raduje, drago mi je, ali s druge strane u glavi mi odzvanja „jao Bože moj šta ću sad“, kaže Čičić

Čičić: Hvala na ukazanom povjerenju. Arhiv

Piše: E. Halimić

7.12.2020

Akademik Muris Čičić je novi predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH), odlučeno je to na jučer održanoj izbornoj Skupštini ove institucije.  

Na Skupštini su izabrani i dva potpredsjednika i to Lidija Lincender-Cvijetić i Mirko Pejanović, te generalni sekretar Asif Šabanović.   

Akademik Čičić je za „Dnevni avaz“ istakao da su njegova osjećanja podijeljena povodom ovog izbora.

- S jedne strane drago mi je i zahvaljujem se svim kolegama koji su me izabrali kroz tajno glasanje. Na ovaj način moje kolege su izrazile neku vrstu povjerenja u mene i moj rad – kazao je Čičić.

Dodao je da ga ukazano povjerenje potiče, ali ujedno i plaši.  

- Svjestan sam značaja nauke i umjetnosti u ovom našem društvu, ali i bilo kojem drugom. Svjestan sam i odgovornosti biti na čelu institucije koja ima primarni zadatak da podstiče naučno-istraživački projekte i ciljeve, te da podstiče umjetnost i kulturu. Morate me razumiti, s jedne strane se raduje, drago mi je, ali s druge strane u glavi mi odzvanja „jao Bože moj šta ću sad“ – pojasnio je Čičić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.