ILIJAŠ

Grupa građana u ime Amara Dovadžije podnijela krivičnu prijavu SIPA-i

Danas je grupa građana, simpatizera kandidata Četvorke, nakon višednevnog prikupljanja informacija i dokaza sa biračkih mjesta, podnijela prijavu SIPA-i

Amar Dovadžija. Facebook

Piše: Fu. M.

7.12.2020

Kandidat "četvorke" za načelnika općine Ilijaš, koji je prema zvaničnim podacima CIK-a, tijesno izgubio od aktuelnog načelnika Akifa Fazlića (SDA), na svom Facebook profilu podijelio je krivičnu prijavu koju je grupa građana podnijela SIPA-i.

Kako se navodi u prijavi, cilj je "pokretanja istražnih radnji na rasvjetljavanju sumnjivih djela i pretpostavljenog izbornog inžinjeringa".

- Nakon nekoliko dana rada na terenu i razgovora sa stanovništvom danas sam sa zadovoljstvom stao uz građane spremne putem istražnih i sudskih organa štiti svoje glasačko pravo. Danas je grupa građana, simpatizera kandidata Četvorke, nakon višednevnog prikupljanja informacija i dokaza sa biračkih mjesta, podnijela prijavu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA sa ciljem pokretanja istražnih radnji na rasvjetljavanju sumnjivih djela i pretpostavljenog izbornog inžinjeringa - naveo je Dovadžija.

Grupa građana, kako sebe nazivaju, dokaz su da hrabrih i sposobnih ne nedostaje i da je naš grad bilo dovoljno samo pokrenuti, kaže Dovadžija.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Nakon nekoliko dana rada na terenu i razgovora sa stanovništvom danas sam sa zadovoljstvom stao...

Objavljuje Amar DovadžijaPonedjeljak, 7. prosinca 2020.

- Ja sam zgrožen onim što sam danas, prije predaje prijave, vidio dokumentovano u rukama naših hrabrih građana. Politička organizacija, neovisno od građanske inicijative, korišteći svoje zakonsko pravo podnijeti će i prigovor za ponovno prebrojavanje biračkih mjesta u Lješevu za što je prikupila potrebnu podršku glasača - naveo je Dovadžija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.