PROGNOZA VREMENA

U BiH danas kišovito, a na planinama slab snijeg

U večernjim satima padavine se očekuju i na zapadu i sjeverozapadu Bosne

Dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni. Anadolija

A. Č.

8.12.2020

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s kišom u Hercegovini. U večernjim satima padavine se očekuju i na zapadu i sjeverozapadu Bosne. 

Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 stepeni.  

I za sutra je najavljeno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Obilnije padavina u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.