BIH

Direktor turističke zajednice "Jahorina" podnio krivičnu prijavu zbog dizanja zastave RBiH

Učinjen je prekršaj širenja nacionalne mržnje - rekao je Tošić

Fotogradija sa Instagram stranice Diaspora things. Instagram

L. M. / Srna

8.12.2020

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" grada Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je da je podnio prijavu protiv NN lica koje je na lokalitetu Crvenih stijena na Romaniji raširilo zastavu Armije BiH i da očekuje da će ga policija naći i sankcionisati.

- Podnio sam jučer Policijskoj stanici Pale prijavu na osnovu fotografije koja je na društvenim mrežama uznemirila građane. Nepoznato lice je prilikom korištenja novog sadržaja "Vija ferate" na Romaniji raširilo zastavu i tako učinilo prekršaj širenja nacionalne mržnje - rekao je Tošić.

On je naveo da je ovo drugi slučaj izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti, širenja ovakve zastave na području općine Pale.

- Slično je bilo i na Vrelu Miljacke, a policija je brzo sankcionisala počinioca - dodao je Tošić.

On je napomenuo da ovo može nanijeti štetu ukupnom turizmu, te dodao da nema potrebe za bilo kakvim ispadima.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo je potvrđeno da je prijava podnesena i da policijski službenici preduzimaju mjere i radnje da bi pronašli počinioca. Na društvenim mrežama 6. decembra pojavila se fotografija, koja je objavljena na Instagram profilu "Diaspora things" na kojoj se vidi kako jedan planinar na ferati širi zastavu Armije BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.