DONESENA ODLUKA

Studenti medicine imat će nastavu i praksu u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš"

Ovim se otvorilo novo poglavlje u samom radu Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", koja stremi ka tome da postane i univerzitetska bolnica, kazao nam je predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice doktor Sead Željo

N. Ajnadžić

Opća bolnica "Prim. Dr. Abdulah Nakaš"

Foto: Arhiv


Federalno ministarstvo zdravsta, na čelu s ministrom Vjekoslavom Mandićem, dalo je saglasnost za obavljanje nastave za fakultete zdravstvenog usmjerenja Univerziteta u Sarajevu u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš".

  • Željo: Presretan sam

    Željo: Presretan sam

    Foto: Arhiv


- Presretan sam. Ovim se otvorilo novo poglavlje u samom radu Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", koja stremi ka tome da postane i univerzitetska bolnica. Drago mi je zbog ove odluke, kako zbog samog rejtinga bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", ali i zbog studenata univerziteta u Sarajevu svih zdravstvenih usmjerenja. Drago mi je da će moći sticati znanje obavljati praksu. Korist će imati samo Bosna i Hercegovina, budući ljekari i svi zdravstveni radnici. Ovo je epohalni korak. Studenti sada imaju na raspolaganju i Opću bolnicu za sticanje znanja. To je naš zalog za budućnost i perspektivu BiH - kazao nam je predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice doktor Sead Željo.

  • Faksimil dokumenta

    Faksimil dokumenta

    Foto: Avaz


Dodao je da se posebno zahvaljuje, prije svega na razumijevanju, Federalnom ministarstvu zdravstva na čelu sa profesorom Vjekoslavom Mandićem, kao i cijelom kabinetu, te uvaženom gospodinu Vedranu Marčinku na kooperativnosti i zalaganju, te rektoru sarajevskog univerziteta profesoru Rifetu Škrijelju.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na