CIK BIH

Ponovno brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta iz četiri izborne jedinice

U izbornoj jedinici 007B - Novi Grad (RS) će se za načelnika općine brojati listići sa 34 redovna biračka mjesta

A. Ka.

Ponovno brojanje glasačkih listića

Foto: Ilustracija


Centralna izborna komisija BiH je večeras na 97. hitnoj sjednici, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, donijela Naredbu (po zahtjevu ili po službenoj dužnosti) kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz četiri osnovne izborne jedinice: 007B - Novi Grad (RS), Derventa, Gacko i Šekovići, na nekim biračkim mjestima svi glasovi se broje a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti.  

U izbornoj jedinici 007B - Novi Grad (RS) će se za načelnika općine brojati listići sa 34 redovna biračka mjesta. Nova ponovna brojanja će početi sutra oko devet sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi.

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Više o:

CIK BiH Izbori
NA VRH

Podijeli članak na