CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA

Novo brojanje glasova na biralištima u četiri općine

Riječ je o izbornim jedinicama Bosasnki Novi, Derventa, Gacko i Šekovići

Brojanje počinje u 9 sati u Zetri. Ilustracija

A. J. / Srna

9.12.2020

Centralna izborna komisija (CIK) naredila je brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta iz izbornih jedinica Bosasnki Novi, Derventa, Gacko i Šekovići.

Navode da se na nekim biračkim mjestima svi glasovi broje, a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti. U izbornoj jedinici 007B - Bosanski Novi za načelnika opštine brojat će se listići sa 34 redovna biračka mjesta, saopćeno je iz CIK-a.

Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje ovih glasačkih listića CIK je donio sinoć na hitnoj sjednici, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.


Nova ponovna brojanja počet će jutros oko 9 sati u Glavnom centru za brojanje u dvorani "Zetra" u Sarajevu, a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi, dodaje se u saopćenju.


Naredba će biti objavljena na internet stranici CIK-a i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.


U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.