"AVAZ" SAZNAJE

Pakistanski državljanin među uhapšenim organizatorima krijumčarenja migranata

Obavljaju se pretresi, hapšenja i privođenja više od 20 osumnjičenih osoba među kojima su i strani državljani

Ilegalni migranti. Avaz arhiv

Piše: D. H.

9.12.2020

Policijski službenici Granične policije BiH, na području Bihaća, Velike Kladuše i Cazina, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, danas su realizirali operativnu akciju, kodnog naziva „LIPA“, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Obavljaju se pretresi, hapšenja i privođenja više od 20 osumnjičenih osoba među kojima su i strani državljani.

Riječ je o sticanju nezakonite imovinske koristi u velikim iznosima usljed krijumčarenja više stotina ilegalnih migranata kroz BiH i dalje prema Republici Hrvatskoj.

Prema informacijama do kojih je došao "Avaz", jedan od vođa kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem migranata je pakistanski državljanin.

I ovaj slučaj još jednom govori u prilog činjenici da je upravo Pakistan vjerovatno najproblematičnija država kada je u pitanju sigurnosni problem ilegalnih migranata u našoj zemlji, o čemu je "Avaz" u više navrata pisao.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni navedenim kaznenim djelima, ostvarili nezakonitu imovinsku korist i bogaćenje u velikim iznosima, a dio novca su pokušavali ubaciti u legalne finansijske tokove te su počinili kazneno djelo pranja novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.