BIHAMK

Mnogi putni pravci u BIH jutros su mokri, zbog radova usporen saobraćaj

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno. Ilustracija

A. Č.

10.12.2020

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar i mjestimično klizav, dok slabiji snijeg pada u višim planinskim predjelima. 

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar (Ripač i Oštrelj), Lanište-Ključ, Bugojno-Kupres (Koprivnica), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Jablanica-Posušje, na području Skender Vakufa, kao i na Jahorini, Vlašiću i Bjelašnici. 

Magla smanjuje vidjljivost na putnom pravcu Jablanica-Prozor-prevoj Makljen (do 100 metara vidljivost). Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla na lokacijama Olovske Luke i Husino u toku su radovi zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom, a zbog frekventnosti ovog puta često dolazi do formiranja dužih kolona vozila, posebno na lokalitetu Husino.

Povremeno duže kolone vozila, zbog sanacionih radova, formiraju se i u naselju Nova Bila (Vitez-Travnik).

Igradnja kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se sav teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.