UPUTIO ČESTITKU

Reis Kavazović čestitao Hanuku predsjedniku Jevrejske zajednice

U čestitki je reis Kavazović izrazio uvjerenje da radosti i poruke blagdana u sebi nose veliki potencijal za jačanje razumijevanja u društvu

A. Ka. / Fena

Reisu-l-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazović

Foto: Agencije


Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i Jevrejima u BiH povodom jevrejskog blagdana Hanuke, a željom da blagdansko vrijeme provedu u dobrom raspoloženju, sreći i blagostanju.

U čestitki je reis Kavazović izrazio uvjerenje da radosti i poruke blagdana u sebi nose veliki potencijal za jačanje razumijevanja u društvu, za poticanje međusobnog poštovanja i rada za zajedničko dobro.

- Zato je važno u našim vjerskim učenjima stalno taj potencijal prepoznavati i afirmirati. Isto tako, važno je da nas blagdansko vrijeme podstiče na ozbiljnije i odgovornije promišljanje kako da učinimo još produktivnijom saradnju i dijalog među vjernicima i vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini na dobrobit svih ljudi – istakao je u čestitki Kavazović.

Uz molitvu Bogu da podari mir u srcu i radost u duši svim ljudima, a posebno u onim dijelovima svijeta gdje, zbog ratnih sukoba, vjernici još nisu u stanju da dočekuju svoje blagdane u sreći i zadovoljstvu, javlja MINA.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na