ODLUKA UPRAVNOG ODBORA

Produžen mandat v. d. direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću

Bolnica je u odgovorila svim postavljenim zadacima i bilježi velike uspjehe u svome radu što potvrđuju i izjave građana, rekao nam je Željo

Gavrankapetanović: Mandat produžen za još šest mjeseci. Avaz

Piše: A. J.

11.12.2020

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" donesena je jednoglasna odluka da se trenutnom vršiocu dužnosti direktora Opće bolnice prim. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću produži mandat na ovoj funkciji za šest mjeseci.

Takva odluka donesena je jer je proglašen moratorij na zapošljavanje odnosno na sva postavljanja i razrješenja u KS, potvrdio je za "Avaz" predsjednik UO Bolnice Sead Željo.

- Čim se steknu uvjeti raspisat će se konkurs. Upravni odbor je izuzetno zadovoljan radom menadžmenta, pogotovo u trenutnim okolnostima pandemije koronavirusa. Bolnica je u odgovorila svim postavljenim zadacima i bilježi velike uspjehe u svome radu što potvrđuju i izjave građana i meritornih faktora Grada Sarajeva i Kantona. Nismo vidjeli smetnje i prepreke da se aktuelnom direktoru produži mandat - rekao nam je Željo.


Željo: Pokrenuti su brojni projekti. Avaz

Dodao je da u Općoj bolnici nastavljaju raditi još bolje, a na usluzi građanima Sarajeva.

- Pokrenuti su brojni projekti, Opća bolnica postala je nastavna baza, gradimo izolatorij, otvorili smo Covid odjel... - dodao je Željo.

Podsjetio je da je još prije par godina nekim ljudima u Sarajevu padalo na pamet da se Opća bolnica zatvori.

- Upravo pandemija koronavirusa je pokazala suprotno, dokazala da ovom gradu, kantonu pa i državi treba više bolnica. Ovom prilikom želim se zahvaliti svim ljudima koji su pomogli bolnici. Posebno se zahvaljujem u ime Upravnog odbora i kompletnog menadžmenta gospodinu Fahrudinu Radončiću koji je po ko zna koji put vizionarski prepoznao šta treba ovom gradu i ovoj državi - naglasio je Željo. 

Dodao je da je pandemija jasno poslala poruku svima da nikad više nikom ne treba da padne na pamet zatvaranje zdravstvenih ustanova

Gavrankapetanoviću trenutni mandat ističe s 31. decembrom ove godine, a ovom odlukom UO-a funckiju će preuzeti od 1. januara 2021. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.