REAKCIJE

Tegeltija zatražio da se Turković „hitno izvini srpskom narodu“

Tegeltija je „najoštrije osudio“ izjavu Turković u kojoj poziva na ukidanje Republike Srpske, a „legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika poredi sa Hitlerom“

Reagirao Zoran Tegeltija. Arhiv

G. M. / Srna

11.12.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija zahtijeva da se ministrica vanjskih poslova Bisera Turković „hitno izvini srpskom narodu“, a posebno malobrojnim članovima porodica koje su, kako je rekao, „uspjele da prežive strahote nacističke ideologije“.

On je to zatražo zbog, kako je naveo, „skandaloznih, diskriminatorskih i uvredljivih izjava izrečenih na račun Srba i njihovih legitimnih predstavnika“.

Tegeltija je „najoštrije osudio“ izjavu Turković u kojoj poziva na ukidanje Republike Srpske, a „legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika poredi sa Hitlerom“.

- Izjava Turković ne samo da ne priliči ministru vanjskih poslova bilo koje zemlje, već duboko vrijeđa osjećaje i oživljava strahote koje je srpski narod preživio u Drugom svjetskom ratu - rekao je Tegeltija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.