SAZNAJEMO

Promjene u sistemu EPBiH: Kadrovi DF-a preuzeli direktorske pozicije umjesto SBB-a

Saznajemo da je u s pozicije direktora Elektrodistribucije Tuzla smijenjen i Mahir Nurkanović, u TE Kakanj Enver Merdić

Andelija: Ponizio direktore. Avaz

Piše: M. Aš.

12.12.2020

Uprava "Elektroprivrede BiH" s Admirom Andelijom (DF) na čelu smijenila je prije nekoliko dana direktora "Termoelektrane Kakanj" Envera Merdića (SBB) i na njegovo mjesto imenovala Midhata Sikiru (DF)

Ova odluka zvanično je stupila na snagu 8.decembra. No, osim Merdića, koji je kadar SBB-a, odlukom EPBiH, smijenjeno je još sedam direktora u ostalim podružnicama ove državne firme. Radi se o direktorima u dvije  Termoelektrane i pet Elektrodistribucija. 


Andelija: Tvrdi da su direktorima istekli mandat. Avaz

Ovu informaciju povrdio je za "Avaz" Andelija. No, kako kaže, ovim direktorima je istekao mandat 1.marta, pa tako i Merdiću. No, zanimljivo je da mandat ovim direktorima istakao prije godinu, pa je pitanje zašto tada nisu smijenjeni i zašto se sada čekalo s smjenama.

Saznajemo da je u s pozicije direktora Elektrodistribucije Tuzla smijenjen i Mahir Nurkanović, a na njegovo mjesto je imenova također kadar DF-a. Smjene su okončane i Bihaću, u Termoelektrani Tuzla, ali i Zenici i Mostaru.

Time je DF preuzeo potpunu kontrolu nad energetskim sektorom u Federaciji jer je uklonio sve direktore SBB-a s čelnih pozicija. Osim toga, kako nam je potvrđeno, Andelija je svakog smijenjenog direktora  postavio na pripravničku poziciju s jasnim ciljem da ih ponizi. Naši izvori tvrde da je riječ o osveti SDA i DF-a prema SBB-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.