REAKCIJE

Govedarica: Srbi jedini treba da poraze Dodika i njegovu politiku

On tvrdi da je Dodikova politika „samo imala političkog dublera svih ovih godina u FBiH“

Govedarica tvrdi da je Dodik najviše štete nanio Srbima. SDS

G. M.

13.12.2020

- Nema potrebe da gospođa Turković priziva međunarodni intervencionizam u BiH, koga se Dodik očigledno prepao i najozbiljnije shvatio pa se ekspresno pretvorio u Inckovog batlera - rekao je član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica, reagirajući na nedavne izjave ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Kako je rekao, ako ko Dodika i njegovu politiku treba da porazi, onda su to Srbi, „ni slučajno to ne smije da bude neko ko predstavlja veliki centar moći, jer ako se to dogodi, dobit ćemo nekog novog 'Dodika' poslije Dodika što kao narod nećemo preživjeti", naglasio je Govedarica.

Govedarica je rekao da ne zna „zašto bi Dodik bio krivac Turković ili kome drugom, izuzev Srbima“.

- Nije Dodikova politika napravila štetu bošnjačkoj ili hrvatskoj privredi i dovela je do prosjačkog štapa nego srpskoj, niti je uništila ičije druge, već srpske banke RS. Nije Dodikova dugogodišnja politika raselila bošnjačku ili hrvatsku mladost iz RS nego srpsku. Nikada Dodikova politička ideja nije podijelila niti jedan narod nego srpski – rekao je Govedarica.

On tvrdi da je Dodikova politika „samo imala političkog dublera svih ovih godina u FBiH“.

- Sve to što je Dodik svojom politikom uradio Srbima nije mogao uraditi bez svojih političkih dublera iz Federacije BiH, koji su opet to isto uradili svojim sunarodnicima. Zbog toga smatram da nije problem u ustavnom uređenju države u kojoj živimo niti je rješenje oktroisanje ustava od strane moćnih administracija, kako kaže gospođa Turković, već je problem u liderima etničkih grupa, koji narod drže u sofisticiranom primitivizmu u kojem su plemenske vođe stekle enormno bogatstvo i tako postali gospodari države u kojoj živimo – zaključio je Govedarica.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.