DIPLOMATIJA

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas stiže u posjetu BiH

Lavrov će tokom posjete imati zvanične susrete sa tročlanim Predsjedništvom BiH, predsjedavajućim Miloradom Dodikom te članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kao i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković

Lavrov će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH. Agencije

G. Mrkić

14.12.2020

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas stiže u službenu, dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Lavrov će tokom posjete imati zvanične susrete sa tročlanim Predsjedništvom BiH, predsjedavajućim Miloradom Dodikom te članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kao i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Osim toga, imat će odvojeni sastanak s predsjedavajućim Dodikom.

Prema najavi, danas u 18.30 bit će održana konferencija za medije Dodika i Lavrova u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzet će pojačane mjere sigurnosti zbog ove posjete na području Istočnog Sarajeva.

Iz MUP-a je saopćeno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za danas od 16.30 do 21.30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo-međuentitetska linija Kula-Istočno Sarajevo.

To se odnosi i na prostor Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade RS, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje.

Zabrana saobraća danas će biti od 14.30 do 21.30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

U istom periodu je na području ovih općina na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Iz MUP-a RS su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih općina uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.